Godshuizen Moeder Anna

2009
Brugge

Een verborgen oud waardevol pand werd omgevormd tot een campus voor beschermd wonen.  De campus bestaat uit twee vleugels.  De straatvleugel werd volledig gestript, kreeg een upgrade van kleine woning naar administratieve ruimtes en doet dienst als doorgang tot de gemeenschappelijke binnentuin.  De tuinvleugel werd volledig gestript en omgevormd van 8 afzonderlijke kamertjes tot 4 volwaardige studio's met elk hun sanitaire ruimtes, keuken, slaapkamer en leefruimte.  Grootste hindernis was de moeilijke toegang tot de achterliggende tuinvleugel. Een gelijkvloers deel van de voorgevel aan de straatvleugel werd weggebroken zodat er een beter toegang voor voertuigen werd gecreëerd.  Deze werd later terug gereconstrueerd aan de hand van foto's en de opmeting.