Apotheek R

2012
Brugge

Verbouwen van gebouw met loods tot handelszaak (apotheek) en 2 appartementen.

Op de bouwplaats is vandaag een handelszaak gevestigd in  lage bebouwing. De aansluitende loods en het bijgebouw werden gebruikt door een aannemer. De beperkte handelszaak wordt samen met de loods omgebouwd tot apotheek. Boven de apotheek worden  2 appartementen gerealiseerd. De bouwhoogte stemt overeen met de bouwhoogte van de iets verder gelegen appartementen.

Aan de linkerzijde is een bankgebouw gelegen, dat aansluit met een lager volume. Om een afgewerkt geheel te bekomen wordt de scheidingsmuur aan deze zijde opgetrokken in paramentsteen.

Achteraan op het bestaand terrein worden parkeerplaatsen en fietsenstalling voorzien voor bezoekers van de apotheek en bewoners van de appartementen.

Het bijgebouw achteraan, met berging apotheek, wordt geïntegreerd in de totaliteit van het project, teneinde een uniform karakter te creëren over het volledig perceel.